14 Nisan 2016 Perşembe

Çakraları Uyarmak İçin Bitkisel Esans Yağları

Bir Uzakdoğu keşfi olan çakralar, vücudumuzda gövdemiz ve başımız boyunca uzanan 7 nokta ile ifade edilir. Bu çakralar ruhsal ve evrensel enerji akışımızın çıkış noktalarını temsil eder.
Çakralarımızın sağlıklı halde iken dengede ve açık olduğu anlaşılır. Ancak, ruhsal ve psikolojik sıkıntılarımız başta olmak üzere, fiziksel rahatsızlıklarımız baş gösterdiğinde biliriz ki çakralarımızdan, yani enerji noktalarımızdan bir veya birkaçında dengesizlik veya kapanma söz konusudur.
Resimde de belirttiğim gibi, çakralarımızın uyarılması ve enerji akışının düzenlenmesine yarsımcı olmak için aromatik uyaranlardan faydalanabiliriz. Esans yağlarını dilerseniz aroma difüzörleri ile kullanarak veya sorunlu çakra alanına harici masaj yapmak için kullanabilirsiniz.
Aroma difüzörü dediğimiz, sıvı haznesi bulunan ve ortama soğuk buhar veren dekoratif makinelerdir. Özellikle yurt dışında çok yaygın olarak kullanılmaktalar. Çocuk ve bebekler için ortamın havasını nemlendirdiği gibi, aynı zamanda her yaş gurubu için, hatta ev, iş yeri, hastane gibi mekanlarda içerisine aromatik esans yağları damlatılarak aroma terapi ve air freshener amacıyla da kullanılmaktalar.
Yerli ve yabancı markaların ürünlerini kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Çakraların temsil ettiği özellikleri ayrı bir yazı ile sizlerle paylaşacağım. Bu yazımda esans yağlarının kullanım amaçlarından biri olan terapi ve meditasyona yönelik enerji uyaranı yönünü paylaşmak istedim. Dilerim sizlere ve çakralarınıza şifalı gelir.  🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder