9 Mayıs 2018 Çarşamba

RENDELENMİŞ RENKLİ KALIP SABUNLARDAN DEKORATİF SABUNLUKLAR

Sabunlar... Kokularıyla, renkleriyle, köpükleriyle ve yarattıkları temizlik hissiyle gerçekten tutkuyu hakkedecek kadar güzeller. Ben de sabunlarla epey uğraşıyorum açıkçası. Daha önce doğal kalıp sabunlarla sıvı sabun, deterjan gibi ürünler yapmıştım ve tariflerini de sizlerle paylaşmıştım. Bugün bir baktım ki, hem çeşit çeşit hem de mis kokulu ve rengarenk kalıp sabunlarım kutulardan taşıyor. Bir kısmını kendim imal etmiştim, cicili bicili, süslü, simli sabunlarım. Hepsini kullanmaya da kıyamıyorum işin ilginç tarafı :) Aklımda uzun zamandır bu güzel sabunlarla bir şeyler yapmak vardı.



Geçen gün sosyal medyada dolanırken karşıma yabancı bir alışveriş sitesinin sponsor bağlantısından bir ürün çıktı. Lavabonun üzerine, duvara monte edilen bir sabunluk. Ama, sıvı sabunluk değildi bu. Kalıp sabun rendeleyen ve her yıkama için bir tutam rendelenmiş sabunu avucunuza bırakan bir ürün. Aslında, fikir mükemmeldi ve ürün de çok basit ve pratik bir üründü. Faydalarından en önemlileri, sağlıklı kalıp sabun kullandırıyor olmasının yanı sıra, sabunun ıslanmasını ve köpüklü şekilde sabunluğa yapışmasını, bizden başka kullananların kirli artıklarını üzerinden temizlemek için sabunu boş yere suyun altında eritmemizi, saç, kıl gibi istenmeyen maddelerin üzerine yapışmasını engelliyor oluşuydu. Bu fikir daha evvel benim aklıma neden gelmedi ki diye de hayıflanır gibi oldum.


 Neyse, dedim ki tamam, ben de buna benzer bir aparat hazırlayabilirim. Sonra düşündüm, aslında rendelenmiş sabundan bir tutam kullanılacaksa duvarı delip böyle bir aparat takmadan da bu işi halledebilirim. Tek yapmam gereken 2-3 farklı renkte sabunu rendelemek ve temiz bir cam kavanoza ya da kapaklı bir cam kaseye doldurmak. Özellikle cam olmasını tercih ettim, çünkü görsel olarak da çok güzel duracağını düşündüm. Sabun kavanozuna ya da kasesine isterseniz bir kaşık ya da küçük boy ölçü kepçelerinden koyabilirsiniz. Elinizi yıkayacağınız zaman bu kaşıkla bir miktar rende sabunu avucunuza alıp, nemlendirip, bir güzel köpürtüp, ellerinizi pek ala da kirlerden arındırabilirsiniz. Ayrıca, banyonuzda cam kaplarda dizilmiş farklı boyutlarda ve renkli rende sabunlarla dolu bu sabunluklar, harika birer aksesuar da olacaktır.

 Sadece banyoda değil, belki mutfak ve salonda bile dekoratif olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer biraz uğraşırsanız, bu rendelerden kavonozun içine figürler oluşturacak şekilde bile renkli katmanlar oluşturabilirsiniz.


 Ayrıca, tıpkı kum sanatı mantığı ile kat kat şişeye dizip doldurduğunuz bu sabunlarla, güzel hediyelik eşyalar, hatta nikah şekeri yerine kullanılabilecek minyatür mantar şişeler, diş buğdayı, doğum günleri ve sünnet organizasyonlarında gelenlere hediye edilebilecek minik aksesuarlar ve hatıralar yaratabilirsiniz. Seyahatleriniz için bile minik seyahat boyu plastik şişe veya kavanozlara tasarımlarınızı yansıtabilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze kalmış. Bence yapımı çok zevkli bir hobi. Ayrıca kullanışlı ve işlevsel bir fikir.
Mis kokulu ve renkli günleriniz olsun, şimdilik hoşça kalın.