12 Nisan 2017 Çarşamba

NONİ MEYVESİ NEDİR? / NONİ SUYU ( HİNT DUTU ) FAYDALARI

Güzel insanlar merhabalaarrrr :)
Enerji, sağlık ve zindelik dolu bir gün diliyorum hepinize.
Bugün, bir süredir üzerinde araştırmalar yaptığım çağın hastalıkları ile ilgili ziyaret ettiğim sitelerin ve kaynakların hemen hemen %60 ında karşıma çıkan ve beni de hakkında araştırmaya iten bir meyveden bahsedeceğim sizlere. Noni meyvesi, nam-ı diğer Hint Dutu.
noni meyvesi, noni suyunun faydaları, kanseri önleyen bitkiler, nitrik oksit, kalp krizini önlemek, adet sancısını kesen, serbest radikaller, en güçlü antioksidan, depresyon için doğal, hint dutu,Noni, binlerce yıldır barındırdığı besin değerleri sebebi ile şifalı bitkiler sınıfında yerini almış durumda. Başta bağışıklık sistemi olmak üzere, hücre yenileme, cilt sağlığı, enerji üretimi ve en mühimi ise, kök hücrelerinin mide asiti ile birleşiminde ortaya çıkarttığı NİTRİK OKSİT gazı üretimi ile pek çok alanda sağlığa sihirli değnek ile dokunan bir meyvedir Noni. Anavatanı Hawaii adaları ve tropikal kuşak (Çin ve Hindistan dahil). Çok eski yıllarda bu bitkinin faydası keşfedilmeden evvel boya maddesi üretiminde kullanılırmış. Sonradan içeriği keşfedilince, sağlıklı besinler listesinin baş sıralarına yerleşmiş.
Az evvel de bahsettiğim gibi, Nitrik Oksit üretimi ile ilgili bir bağlantısı var bu meyvenin. Önce sizlere belki de ilk kez duymuş olduğunuz (ben de yakın zamana kadar bilmiyordum) bu molekülün ne olduğunu kısaca anlatmak istiyorum.
1998 senesiydi, ben Fen Lisesi son sınıf öğrencisiydim, derslerimizin çoğu laboratuvarda deneyler yapmak, TÜBİTAK için fareler üzerinde serbest radikallerle ilgili projeler hazırlamakla geçiyordu. Hal böyle olunca, bilim alanındaki gelişmeleri ve makaleleri de yakınen takip ediyor oluyorsunuz. O dönem hatırlıyorum, uluslararası yayınlarda NOBEL ödülleri yayınlanıyordu ve bir grup bilim adamı YAŞAM MOLEKÜLÜ keşifleri ile Nobel ödülünü almışlardı. Bu molekül, Nitrik Oksit idi. İnsan vücudunda 24-25 yaşına kadar maksimum seviyede salgılanan, sonrasında oranı gittikçe azalan ve dolayısıyla yaşlanma belirtileri ve hastalıkların başlamasına uzanan bir hikayesi var. Bedenimiz için Oksijenden bile daha kıymetli, ki normal koşullarda Oksijensiz ortamda en fazla 3-4 dakika kadar yaşayabiliyoruz, ancak Nitrik Oksit salınımı durduğu andan itibaren en fazla 15-16 saniye kadar yaşamayı başarabiliyoruz. Sanıyorum şu anda hepimiz ne kadar önemli bir molekül olduğunu anlamış bulunmaktayız.
Şimdi, peki kendi bedenimizin ürettiği bu Nitrik Oksiti nasıl artırabiliriz sorusu geliyor akla hemen. Normal koşullarda dışarıdan sentetik olarak bazı hastalıklarda ilaç formunda veriliyor aslında. Pek çoğumuzun ailesinde ya da bizzat kendisinde yaşadığı kalp hastalıkları ve kardiyovasküler sistemde kullanılan dil altı haplarının ana maddesi sentetik Nitrik Oksittir. Kalp krizi gibi durumlarda acil müdehale için kanın Oksijen taşıma kapasitesini desteklemek adına da verilir. Bir de Viagra tarzı gençlik becerilerini kazandıran ilaçların ana maddesidir Nitrik Oksit. İşte, aslında hayati önem taşıyan bu tip konularda dışarıdan ilk müdehaleyi sentetik formu ile alıyoruz. Ancak, yapılan ciddi klinik araştırmalar diyor ki, Noni meyve suyu ile mide asiti birleştiğinde, gerçekleşen reaksiyon ile bedeniniz tamamen doğal olarak Nitrik Oksiti üretiyor. Yani sentetik değil, dışarıdan takviye değil, otomatik olarak gençlikte olduğu gibi kendisi üretiyor bu molekülü. Bu sizce de müthiş değil mi?
noni meyvesi, noni suyunun faydaları, kanseri önleyen bitkiler, nitrik oksit, kalp krizini önlemek, adet sancısını kesen, serbest radikaller, en güçlü antioksidan, depresyon için doğal, hint dutu,
Şimdi aşağıda Noni Meyvesinin ve Noni suyunun kanıtlanmış faydalarını maddeler halinde sizlerle paylaşmak istiyorum:

- Bağışıklık sistemi:Vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savaşma konusundaki doğal yeteneğini güçlendirmek suretiyle bağışıklık sisteminin destekler ve geliştirir.
- Dolaşım sistemi: Aynı zamanda vücudun DNA’ya zarar veren serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olan potansiyel bir antioksidandır. Ayrıca, yüksek kan basıncını, kan damarları problemlerini, düzensiz kalp atışlarını ve kalp problemlerini tedavi etmek için de kullanılmaktadır.
- Metabolizma sistemi: Enerji seviyenizi ve canlılığınızı artıran metabolizma sistemini destekler.
- Sindirim sistemi: Uygun bir şekilde sindirimi destekler ki, bu da hücrelerin besinleri absorb etme şeklini geliştirmesi demektir.
- İskelet sistemi:Ağrılı mafsalların, artritin, burkulmaların ve cilt sağlığının tedavisindeki faydaları ispatlanmıştır. (http://www.ekonomidunya.com/yazarlar/dilek-kiremitci/yeni-bir-antioksidan-bulundu-noni/820/)
Ayrıca, anksiyete ve depresyon tedavisinde kullanılan pek çok antidepresanın etken maddelerini doğal olarak bünyesinde bulundurduğundan, düzenli tüketimi ile mental iyileşmeye destek vererek ilaçların azaltılması ve kesilebilmesini sağlıyor. 
Kısa bir süre öncesine dek ülkemizde tedariği mümkün değildi Noni meyve sularının. Ancak, faydalrı üzerine kanıtlanan bilimsel araştırmalar arttıkça, elbette ki ülkemize de farklı markaların girişi başladı. Ben kendi kullandığım damla formundan olağan üstü memnunum. Dil üzerine damlatıldığından kana hemen karışıyor, etkisini de birkaç gün gibi kısa bir sürede gösteriyor. Kendimi kobay olarak kullandıktan sonra :) aileme, eşime, anneme, babama ve tüm arkadaşlarıma önerdim, hediye ettim ve faydalanmalarına vesile oldum. Vücutta hiçbir yan etkisi yok, böbrek veya karaciğerde birikme yapmıyor, doz aşımının hiçbir zararı da yok. 
Çok kısaca ürünün bana yaşattığı faydaları sıralamak istiyorum ki, bu sayfaya ulaşmışsanız muhtemelen bu sıkıntılardan bir veya birkaçı sizde ya da bir sevdiğinizde vardır. Bakın süreleriyle yaşadığım değişimleri aktarayım size:
İlk 4 gün
Periyotlarım 13 yaşımdan bu yana ağrılı, ödemli ve uç noktada asabiyet ile geçiyordu. Noni içeren damlayı kullanmaya başladığım 4.günümde 24 senedir ilk kez hissetmeden periyot evresini yaşadım, ağrısız, ödemsiz, asabiyet yaşamadan ve en önemlisi de kesintisiz. Normal koşullarda arada kesintiler yaparak 6-8 gün gibi uzun süren ve her ayımı mahveden bu dönemi 4 gün gibi kısa bir sürede sıfır sıkıntı ile atlattım. Hissetmeden bu süreci ge.irmiş olduğum için inanamayıp bir sonraki periyoda bakmak için düzenli kullanmaya devam ettim. Aşağıda 2.periyottan da bahsedeceğim.
İlk 7 gün
Yataktan sürünerek kalkmak, gün ortasında enerjimin tükenmesi, uyku hali tamamen ortadan kalktı.
İlk 10 gün
Yıllardır masa başı işleri yaptığım için müzmin ve kronik hale gelmiş olan bel, boyun ve üst sırt ağrılarım yok olmaya yakın hale geldi.
İlk 15 gün
21 yıl devam edip bundan 10 sene evvel vedalaşmış olduğum sedef hastalığı, bundan 4 sene evvel el tırnaklarıma sirayet etmişti. Tırnaklarımın içleri (altları) boşalmaya başlamıştı. Öyle ki, tırnaklarımı kaybedeceğimi düşündüğüm hale kadar ilerlemişti bu boşalma. Ağrılar yaşıyor, bu nedenle ellerimi, parmaklarımı rahat kullanamıyordum. 15 günlük düzenli kullanımda tırnaklarımın altları neredeyse tamamen dolmuştu ve uzatabilir hale gelmiştim.
İlk 20 gün
Karpal tünel sendromundan muzdarip olduğum için, sağ el bileğimi yoğun işlerde yorduğumda parmaklarımda uyuşma ve tüm kolumda ağrılar oluşuyordu. Sendrom neredeyse bu 20 gün içerisinde hiç yaşamadım. Mutfak işleriyle haşır neşir olanlar bilirler, kek çırpmak, tencerede sürekli yemek karıştırmak, ya da örgü örmek gibi bilek gücüne dayalı işlerde karpal tünel anında hayatınızı karartır. Bu süreçte nice misafir ağırlayıp nice kekler, muhallebiler pişirdim, çok şükür ki hiç canım yanmadı.
ilk 35 gün
2.periyotumu da aynı rahatlıkla ve sıfır sıkıntı ile atlattım, şu anda bu satırları yazarken bile gözlerim doluyor ki, bu dönemleri sıkıntılı atlatan bayanlar çok iyi bilirler, her ay aynı işkence ile o 4 haftalık sürecin neredeyse 10 günü (önceki 3 günlük asabiyeti de katarsak) heba olur, zehir olur insana. Ne tatilinin tadı kalır, ne işine kendini verebilirsin. Bu dönemi bana yaşattığı için ayrı bir duygusal bağım oldu damlama karşı. Periyot dışında, aşırı dökülen saçlarımın dökülmesi azaldı, yeni saçlar çıkmaya başladı, hepsi kısa kısa fark ediliyor alın ve tepe bölgemde. Ayrıca yağlı ve akne potansiyeli olan bir cildim var ve bu ürünü kullandığım süre boyunca hiç akne oluşmadı. Bunu da yine yaşayan bilir. 
Kısacası, vücudumun damarlarının açıldığını ve rahatladığını bizzat hissediyorum, kanımın oksijen taşıma kapasitesinin arttığını oksijen saturasyon aletinde yaptığım ölçümlerde gözlemledim, buna bağlı olarak enerjim arttı, uyuşukluğum kayboldu, moral yönünden pozitife hızlı bir sıçrayış yaşadım ve yaşıyorum.
Bu tip sıkıntılarınız varsa, tavsiye edebileceğim ve hayatıma resmen canlılık ve sağlık getiren bu damlayı şuradaki adresten inceleyebilirsiniz. Bana sorularınız olursa buradan ulaşabilirsiniz. (not: küçük bir kafede içeceğiniz bir fincan kahve kadar bir bütçe ile günlük Noni ve nitrik oksit faydasına sahip olabilirsiniz.) Biz insanlar, belli bir süre birlikte yaşadığımız sıkıntılara ve sağlık sorunlarına alışıveriyoruz. Onları hayatımızın bir parçası, bir uzvumuz olarak görmeye başlıyoruz. Onlar bir süre sonra bizim sırtımızda kambur, hayat kalitemize vurulan bir hançer, yaşantımızın tadını çıkartmamıza hep birer bahane olmaya başlıyorlar. Lütfen bunu yapmayalım. Doğa, inanılmaz bir dizayn. Muhteşem bir organizasyon adeta. Doğada çaresi olmayan hiçbir sıkıntı bu fani bedenimize uğramaz zaten. Bir şeyimiz varsa, onun çaresi doğada muhakkak vardır. Ya henüz bulunmamıştır, ya da bizim karşımıza çıkmamıştır. Ama inanın, çaresiz hiçbir dert yoktur.
Benim yaşadığım faydayı, bu büyük şifayı sizin de yaşamanızı isterim. Noni meyvesini bir şekilde hayatınıza dahil edin. Bakın, birkaç sene sonra bu meyvenin adını daha fazla duymaya başlayacağız. Yurt dışından çok fazla makale ve yayın takip ediyorum. Bu araştırmalar daha da ileri boyutlara taşınacak ve belki de şu anda çaresi bulunamayan pek çok hastalığa Noni ile çare bulunacak. İster verdiğim linkten, isterseniz kendi araştırmalarınızdan sonra ulaşacağınız farklı kaynaklardan (güvenilir, testlere tabi tutulmuş ve raporları yayınlanmış, onaylı ürünler olması koşulu ile) Noni meyvesini yaşamınıza dahil edin lütfen. Deneyimlerinizi de benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Şimdilik aktaracaklarım bu şekilde. Daha fazla fayda ve olumlu kaynak ile eklemeler yapabilirim bu yazıma. Çünkü beni çok etkiledi ve etkilemeye de devam edecek anlaşılan.
Kendinize çok iyi bakın, sağlıklı yaşamak için minicik çabalarınızı biriktirmeye devam edin güzel insanlar. Gençken yapılan minik yatırımlar, sağlıklı ve rahat bir yaşlılık dönemi geçirmemiz için bize yardımcı olacaklar. Hepiniz değerlisiniz.