12 Nisan 2016 Salı

Ev Yapımı Egzama / kurdeşen / ürtiker Kremi

Cilt bedenimizin kılıfıdır. Dış etkilere karşı tüm gücüyle bize kalkan görevi görür. Dolayısıyla belki de en çok yıpranan, yorulan ve fiziksel & zihinsel rahatsızlıkları en çok yansıtan organımızdır. 
Egzama, ürtiker veya kurdeşen diye bilinen kaşıntılı ve rahatsızlık veren cilt rahatsızlıkları oldukça uzun süre bizimle birlikte yaşayabiliyor. Yıllarca bu tür cilt rahatsızlıklarını yaşayan, tüm medikal uygulamalara, antihistaminiklere ve topikal ilaçlara rağmen kronikleşmiş bu tip cilt haslalıklarına kesin çözüm bulamamış yüzbinlerce insan var yeryüzünde. Şahsen ben de yaklaşık 4 senedir dönem dönem aşırı alevlenen, dönem dönem sakin geçen kurdeşen rahatsızlığımdan muzdaribim. Ataklarımın olduğu zamanlarda vücudumun çeşitli bölgelerinde beliren tırnak izine benzer veya su toplamış gibi geniş yüzeyli kırmızı kabarıklıklar oluşuyor, şiddetle kaşınma, yanma hissi buna eşlik ediyor ve üşüme, titre hali de en tepe noktasında atağa eşlik ediyor. Bir kaç sefer bu şiddetli atak anında acile gidip kortizonlu iğne olduğum bile olmuştur. Ancak bu iğneler iyileştirici olmayıp, sadece atağın ilerleyip solunum yolunda veya dilde şişme olmaması için histamini düşürmeye yardımcı oluyor. 
Dahili ilaçlar dışında insan başucunda harici uygulayabileceği, sürdüğünde kaşıntıyı ve alevi yatıştıracak bir krem, karışım, jel vs olmasını istiyor. Vereceğim bu tarifi bizzat uyguladım ve çok olumlu sonuç aldım. Küçük bir kaba koyup çantanıza atabilir ve dışarıda yakalandığınız ataklar için de kullanabilirsiniz. Resmen bir acil durum formülü. Hemen malzemeleri ve yapılışı paylaşmak isterim. 
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 
* 5 damla lavanta yağı
* 5 damla biberiye yağı, limon yağı veya çay ağacı yağı 

Benmari usulü hindistan cevizi yağını eritip içerisine yağları ilave ederek kıvamın koyulaşmasını bekliyoruz. Hepsi bu kadar. Bu formüldeki miktarları dilediğiniz kadar eşit miktarlarda artırarak çoğaltabilirsiniz. Tavsiyem, bu miktarda hazırlayıp önce denemeniz. Umuyorum sizin için de şifa olur ve ataklarınızda etkilerin azalmasına yardımcı olur. 

Şimdiden geçmiş olsun... 

6 yorum:

  1. Merhaba Biberiye limon ve çay ağacı yağlarından sadece bir tanesini mi kullanacağız acaba ? Yoksa hepsinden 5 er damla mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biberiye veya limon veya çay ağacı, hangisinden temin edebiliyorsaniz 1 tanesinden 5 damla. Cay ağacı bulabiliyorsaniz antiseptik özelliği de var, tercih edebilirsiniz. Biberiye de cok faydalı, böcek - sinek sokmalarina ve darbelere karşı kullandigim bir yağ aynı zamanda. Eğer bu ikisinden birini bulamiyorsaniz limon yağı da olabilir. Yani bu üçünden sadece birini secip 5 damla ilave edebilirsiniz :) Önce bilek icinde ufak bir bölgeye sürüp deneyin karışımı. Herhangi bir kızarıklık ve reaksiyon olmazsa uygulamaya devam edin. Şimdiden şifa derim :) Sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba Biberiye limon ve çay ağacı yağlarından sadece bir tanesini mi kullanacağız acaba ? Yoksa hepsinden 5 er damla mı?

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten yok ediyomu egzamayi

    YanıtlaSil
  4. Oğlumda aynı sorun var deneyeceğim inşallah yararı olur.Deneyimlerimi yazarım sizlere

    YanıtlaSil
  5. Ne saçma sapan sorular bunlar adam hepsinden karıştır diyor dalga geçer gibi yazılara sinir oluyom sizler denemeyin

    YanıtlaSil