2 Haziran 2016 Perşembe

Diş Eti Çekilmesi ve Önleyici Ağız Çalkalama Suyu Formülü

Bilinenin aksine, diş eti çekilmeleri sadece zayıflayan diş eti nedeniyle değil, bazı bakterilerin diş ile diş etinin birleştiği çizgiye yerleşerek bir plak oluşturması ile meydana gelir. Ağız bakımına yeteri kadar önem vermiyor olmak, asitli içeceklerin fazlaca tüketiliyor oluşu, sigara ve alkol tüketimi gibi sebeplerle uygun ortamı hazırlayarak, diş eti çekilmesine neden olan bakterilere davetiye göndermiş oluyoruz.
Tükettiğimiz yiyeceklerin organik ve doğal olma özelliği gün geçtikçe bozulduğundan, işin içerisinde çeşitli kimyasallar ve katkı maddeleri de giriyor olduğundan dolayı, günde en az 2 defa diş fırçalıyor olmak, bakteri plaklarının oluşumunu engellemeye yetmiyor. Hem ağız çalkalama sularından hem de diş iplerinden destek alarak ve muhakkak düzenli diş hekimi ziyaretleri yaparak diş ve diş eti sağlığımıza daha fazla dikkat etmek zorundayız.
Erken yaşlarda dahi görülebilen diş eti çekilmeleri, 4mm den daha fazla bir boyuta ulaştığı takdirde, sağlam dişin kaybı ile de sonuçlanabiliyor. Bu nedenle, bu tip bir problemi yaşamamak adına diş ve diş eti sağlığımıza destek olacak, organik, ev yapımı ve doğal bir ağız çalkalama suyu yaparak, sabah ve akşam dişlerimizi fırçaladıktan sonra bu sudan 10-20 ml kadar alıp, ağzımızda 1 dakika kadar çalkalayabiliriz. Üstelik yapımı çok kolay, sadece 2 malzeme kullanılıyor ve her daim ulaşılabilir malzemeler bunlar.

1 su bardağı oda sıcaklığında içme suyu
2 çay kaşığı Bitkisel Okaliptüs Yağı
250 ml lik temiz bir su şişesi

Suya yağı karıştırıp, kullanımlardan önce şişemizi çalkalayıp, bir yudum kadar alarak ağzımızı çalkalayıp tükürüyoruz. İşte hepsi bu kadar. Ben yaklaşık 1 aydır uyguluyorum ve gözle görülür biçimde çekilmesi hızla devam eden köpek dişi hizasındaki diş eti çekilmem tamamen durdu. Umuyorum ki bakterilerin tamamen temizlenmesinin ardından, diş eti yeniden eski seviyesine inecek. Tamamen eski haliyle dişi örtmese de, bir miktar iyileşmenin ardından diş eti eski sağlığına ve sağlamlığına kavuşacaktır. Ayrıca, ilerlemenin durması bile sağlam dişin kaybını %100 önlemektedir.
Sağlıklı dişler, mutlu gülüşler dilerim...