22 Aralık 2016 Perşembe

Karabaş Otu Suyu Nedir? Faydaları nelerdir?

Gün geçmiyor ki aktarda yeni bir ürün keşfetmeyeyim. Bu defa da nefes darlığı, astım, bronşit ve sigara kullanımına karşı süper rahatlatan karabaş otu suyunu keşfettim.
Doğal ürünler yapan bir firma, 1 litrelik şık şişesinde karabaş otu suyu üretmiş. Nedir bu karabaş otu? Aslında Fransız lavantası, ya da yabani lavanta olarak da bilinen, yüksek bölgelerde yetişen, arıların bal yapımı için sıklıkla bayıla bayıla nektarını depoladığı, hoş kokulu bir lavanta türü karabaş otu. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde fırsatını bulduğu boş arazilerde ve dağlarda bitiveren bu müthiş doğa ürünü çiçekli bitki, hafif okaliptüs esansı barındıran ve buram buram lavanta kokan bir şifa deposu.
Özellikle astım, bronşit, kronik ve alerjik solunum yolu şikayetlerinde ve sigara kullanımı başta olmak üzere hava kuruluğu ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel ortam koşullarının yarattığı nefes darlıklarında çok etkili bir bitkisel ilaç.
Kısa süre önce akciğer ca neticesinde yitirdiğimiz canım kayınpederime şifa arayışları içerisindeyken keşfettik bu ürünü. Teşhisi son evredeyken konduğundan, ona sadece rahatlama sağlayabildi, ancak bizlere ve ailenin geri kalan fertlerine halen deva olmaya devam ediyor.
Şişe üzerindeki tarifi aynen şöyle,
1/2 çay bardağı kadar karabaş otu suyunu bir su bardağına alıp, üzerini içme suyu ile tamamlayarak günde 1 kez içiyorsunuz. Ben ve görümcem, ilk olarak şişeyi okumadan koca birer yudumu sulandırmadan fondip yaptık, size tavsiye etmiyorum, zira gözlerimiz yuvalarından fırladı ve nefesimiz o denli açıldı ki, kapatması saatler sürdü :) Her aldığımız nefeste sanki bedenimizin tüm atomlarına kadar oksijen çekip yanıyormuşcasına değişik hisler yaşatan bu tecrübeden sonra, bir daha hiçbir ürünü talimatını okumadan kullanmayacağımıza ant içtik :)
Netice itibari ile, faydasını her geçen gün bir kat daha fazla gördüm bu ürünün. İlk kez bu kışı rahat atlatıyorum, çünkü kronik bronşitim var ve kış ayları özellikle akşam yatağa yattığımda yaşadığım daralmalar nedeni ile bana kabus oluyordu. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.
Karabaş otu suyu kullanarak hazırladığım burun açıcı sprey tarifimi de BURADAN okuyabilirsiniz.
Doğadan evinize şifa olsun. Şimdiden hepinize geçmiş olsun :)

Burun Açıcı Sprey (Damla) - Karabaş Otu Suyu ve Nane Yağı ile

Mevsimin kış olması, burun tıkanıklığının demirbaş olduğu çeşitli hastalıkları da kapımıza kadar getiriyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızda ayda en az bir defa grip, nezle, soğuk algınlığı ve farklı virüs-bakteri bazlı salgın hastalıklar görülüyor.
Buna ilave, evlerde yakılan soba, kullanılan klimalar ve kaloriferler de ev ortamındaki havayı hayli kuruttuğu için, ortam koşullarına bağlı nefes darlıkları ve burun tıkanıklıkları da sıklıkla yaşanıyor.
Geçtiğimiz yıllara kadar ben de hepimiz gibi eczanelerde satılan burun spreylerini veya damlalarını alıp hem kendim hem de oğlum için kullanıyordum. Ancak, biliyoruz ki bu ürünler hem kimyasal içerikli, hem de burun içi mukoza ve kılcallara fazlasıyla zarar veriyor.
Bir süredir deniz tuzu ve içme suyu ile hazırladığım solüsyonu kullanıyordum, fakat yeni bir formül keşfettim. Çok daha etkili ve rahatlatıcı. Hatta dün gece burnu tamamen tıkanan ve ağız yolu ile nefes almaktan dolayı boğazı kuruyan oğluma uykudan evvel damlattım. Sonuç harikaydı. Hem gece deliksiz bir uyku çektik, hem de sabah burnu akmaya ve rahatlamaya başladı.
Aşağıda önce malzemeleri, ardından da tarifini sizlerle paylaşıyorum. Herkese şimdiden geçmiş olsun...

Malzemeler:

* 50 ml içme suyu (yarım çay bardağı)
* 5 damla nane yağı
* 5 damla karabaş otu suyu (aktarlarda litrelik şişelerde satılıyor, Fransız lavantası olarak da biliniyor ve esasında su ile karıştırılıp içilince nefes açma özelliği var. Evinizde bulundurun derim. Şayet yoksa ve almak istemiyorsanız bunun yerine 2-3 damla daha nane yağı ekleyip tarifi aynen uygulayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı kristal deniz tuzu
* 1/2 çay kaşığı karbonat (ben İngiliz karbonatı olarak satılan, PH derecesi ile suyu daha fazla yumuşatan karbonattan kullanıyorum, ama yoksa normal gıda bazlı karbonattan da kullanabilirsiniz)

İçme suyunun yarısını ısıtın ve kristal deniz tuzu ile karbonatı kolaylıkla içinde eritin. Ardından suyu tamamlayın, içerisine nane yağını ve karabaş otu suyunu ilave edip karıştırın. Evdeki boş ve temiz bir burun spreyi şişesine, ya da benim yaptığım gibi damlalıklı bir bitkisel yağ şişesine, o da yoksa pastör pipet ya da iğnesiz şırınga kullanarak direkt bardaktan çekerek uygulayabilirsiniz. Başınızı geriye doğru yatırıp, burnunuzun her iki deliğine 2 şer veya 3 er damla damlatıp derince çekin. Nanenin ve karabaş otunun ferahlığını hemen hissedeceksiniz. (Karabaş Otu Suyu ile ilgili yazıma da ayrıca BURADAN ulaşabilirsiniz.) Deniz tuzu da burun içi antiseptik ve açıcı özelliğini birkaç dakika içerisinde göstermeye başlayacak. Karbonat suyu yumuşattığından, tahrişi önlemiş olacak. Nane yağı ayrıca burun içini yağ formu sayesinde nemlendirecek ve mukozayı hareketlendirecek.
Doğal olan her şey şifadır. Tekrar geçmiş olsun hepinize :)