12 Ağustos 2016 Cuma

Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcı Kristaller

Deterjan ve diğer temizlik ürünlerinde herkesin farklı kullanım alışkanlıkları vardır. Kimisi çamaşırlarında sıvı deterjanı tercih ederken, kimisi de toz deterjanı tercih eder. Bu hemen hemen kullandığımız tüm hijyenik malzemeler ve kozmetik ürünler için aynı şekilde değişiklik gösterir.
Ülkemizde henüz market raflarında rastlamadım, ancak yurtdışında, özellikle ABD'de çamaşır yumuşatıcıları sıvı formların dışında bir de katı, kristal formda satılıyor.
Daha evvel sıvı çamaşır yumuşatıcısı tarifi vermiştim, dileyenler buradan hatırlayabilirler. Bugün vereceğim tarif naturel bir çamaşır yumuşatıcı kristalleri tarifi olacak. Deneyin bakalım siz de memnun kalacak mısınız?

Malzemeler:

2 su bardağı deniz tuzu kristali (aktarlardan rahatlıkla bu kristal deniz tuzlarını edinebilirsiniz. Yalnız bir konuda uyarmak isterim; Epsom tuzu bu aralar pek moda, ancak Epsom tuzu yapısı gereği suyu sertleştirir ve makinenizde kullandığınız çamaşır deterjanının temizleme özelliğini azaltır. Bu nedenle Epsom tuzu yerine doğal deniz tuzu kullanın lütfen)

1/2 su bardağı karbonat (bazı aktar ve marketlerde satılan       İngiliz karbonatını bulabilirseniz tercih edin)

40 damla zevke göre esansiyel yağlar ( ben 20 portakal, 20 limon ve 10 sandal ağacı karışımını seviyorum, dilerseniz lavantalı veya farklı çiçek karışımlı bir yağ kombinasyonu da yapabilirsiniz)














Derin bir kaseye önce kristal tuzları koyuyoruz ve esansiyel yağları ekleyerek iyice tüm kristallere yayılana dek kaşıkla karıştırıyoruz. Ardından karbonatı ilave edip yeniden karıştırıyoruz ve ta taaa! Çamaşır yumuşatıcı kristalleriniz kullanıma hazır. Kapaklı bir cam kavanoza koyarak her kullanımda tepeleme 1 yemek kaşığı kadar yumuşatıcı gözüne ilave ederek kullanabilirsiniz.
Hem pratik, hem bütçe dostu, hem de zararlı herhangi bir kimyasal madde içermediğinden oldukça sağlıklı bir ürün. Siz de bu çamaşır yumuşatıcı tarifi ile bir deneme yapmaya ne dersiniz?
Unutmadan paylaşayım, daha evvel ev yapımı çamaşır deterjanı yapmıştım, bu bitkisel deterjan tarifimi şuradan görebilirsiniz. Sıvı çamaşır deterjanı yapımı
Her iki tarifimi de yıkamalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Yumuşacık çamaşırlar, mis kokan evler dileğimle...

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Sakinleştirici Aromatik Roll-on Tarifi

Son zamanlarda yaz ayının da çok sıcak geçiyor olmasından ve malum karmaşalardan dolayı hepimizin zaman zaman gerginleşip, depresif hallere girdiğimiz oluyordur diye tahmin ediyorum. İş hayatı yoğun ve stresli geçenler, trafikle uğraşanlar, aile ve çoluk çocukla başı dertte olanlar şimdi kağıdı kalemi hazırlasınlar, zira çok pratik ve her daima çantanızda taşıyabileceğiniz minik bir cennet formülü paylaşacağım sizlerle.
Blogumu ziyaret edenler bilirler, evde belki bir aktarlardaki kadar bol çeşit esansiyel ve aromatik yağlarım var. Bu yağları sitede formülünü verdiğim hemen hemen her üründe kullanıyorum. Doğal ve organik maddelerle yapılan ürünlerin hem vücut tarafından emilimi ve kana karışımı daha hızlı oluyor, hem de zarar veren, tahrip eden kimyasallardan arınmış olduklarından sadece faydasını görüyorsunuz. Şimdi paylaşacağım roll-on tarifi de yine yalnızca esansiyel yağlarla yapılan bir tarif olacak.
Malzemeler:

10cc (10ml) cam roll on şişesi (internetten veya kozmetik toptancılarından temin edebilirsiniz, ya da evinizde bitmiş herhangi bir parfüm testerı şişesini de güzelce dezenfekte edip kullanabilirsiniz)
8 damla Lavanta yağı
4 damla Bergamut yağı
4 damla Ylang Ylang yağı
4 damla Sandal ağacı yağı
4 damla Papatya yağı
2 damla Portakal yağı (yerine herhangi bir turunç yağı da kullanılabilir)
Üzerini tamamlayacak kadar taşıyıcı yağ (tatlı badem yağı veya zeytin yağı olabilir)

Tüm esansiyel damlaları şişenizde karıştırıp, üzerini taşıyıcı yağınızla tamamlayarak bu minik şişeyi çantanızda kolaylıkla taşıyabilir, ihtiyaç halinde bilek içlerinize ve şakaklarınıza masaj ile uygulayabilirsiniz. 20 dakika içerisinde etkisini gösterecek, panik ve endişe haliniz yerini sakinliğe ve dinginliğe bırakacak. Dilerseniz sadece koklayarak da aroma terapi şeklinde teneffüs edebilirsiniz.
Stresten uzak, ferah ve umut dolu yarınlarınız olsun dileklerimle...