10 Nisan 2016 Pazar

Ev Yapımı Organik Diş Macunu

Evet, biliyorum şaşırdınız. Diş macunu da evde nasıl yapılır diye soruyorsunuz. Ben de araştırmalarımı yaparken aynı şekilde şaşırmıştım. Fakat, inanın ki marketten aldığımız her şeyi olduğu gibi, diş macunumuzu da kendimiz yapabiliriz. Hem de kimyasallar olmadan ve tamamen doğal. Hemen Tarife geçmek istiyorum.



Malzemeler:
* 1/2 yemek kaşığı karbonat
* 1/2 yemek kaşığı organik deniz tuzu
* 2 yemek kaşığı içme suyu
* 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
* 10-15 damla arası tercih edilecek herhangi bir esans yağı (Ben okaliptüs, nane, limon, çay ağacı yağlarından birini veya toplamda 15 damlayı geçmeyecek kadar 2-3 çeşit karıştırarak yapmanızı tavsiye ederim)
 İşe her zamanki gibi hindistan cevizi yağını benmari usulü eriterek başlıyoruz. ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı içme suyuna karbonatı ekleyip çözeltiyi karıştırıyoruz ve hindistan cevizi yağına ekliyoruz. Yine ayrı bir kasede kalan 1 yemek kaşığı içme suyunda deniz tuzunu çözüyoruz ve yine hindistan cevizi yağına ekliyoruz. Burada bir ipucu vermek isterim. Piyasadaki organik deniz tuzları genellikle iri taneli oluyor. Ben öğütücüde ince sofra tuzu kıvamında öğüterek kullanıyorum. Erimesi daha kolay oluyor. Ve tarifimize en son esans yağlarını da damlatarak karıştırıyoruz.
Diş macunumuz hazır. Temiz bir cam kaseye veya küçük bir kavanoza alıp koyulaşana dek aralarda karıştırarak mümkün oldukça homojen bir kıvamda koyulaşmasını bekliyoruz. Kıvamı koyulaştırmaya yardımcı olmak açısından 15-20 dakika buzdolabında dinlendirebiliriz. Artık ev yapımı organik diş macunumuzu diş fırçasına bir miktar alarak uygulayabiliriz.
Maliyet: 30 ml ürün için yaklaşık 1-1,5 TL
Bir not düşmek isterim. Organik olan temizlik ürünlerinin, diğer market ürünleri kgibi köpürmesini asla beklemeyin. Bu sadece diş macunu için değil, aynı zamanda sabun, şampuan, yüzey temizleyiciler ve deterjanlar için de geçerlidir. Çünkü, ürünlerde köpürmeyi sağlayan şeyler aslında bizim pek de hoşlanmadığımız ve sağlığımıza olumsuz etki eden kimyasallardır. Bu nedenle köpük olmayınca temizlik de olmuyor hissine asla kapılmayın. Reklamlarda bahsedildiği gibi mikrop ve bakterileri hapsedip bizden uzaklaştıran şey köpük değildir. Bu nedenle diş macununuz fazla köpürmeyecek, ancak temizleme işlemini ve hatta diş etlerine bakım işini ziyadesiyle yerine getirecektir. Sağlıklı gülüşler dileğiyle...

1 yorum:

  1. Merhaba sitemizden sabun yapımına ait birçok ürün bulabilirsiniz smart kimya olarak arama yapabilirsiniz elito marka esanslarımızı özelikle öneriyoruz saygılarımla

    YanıtlaSil