15 Mayıs 2016 Pazar

Elmalı Vanilyalı Organik Lip Balm Yapımı

Kokusu bile o denli lezzetli geliyor ki, resmen şapır şupur yiyesiniz geliyor. Kabul ediyorum, dudakta tutmak zor. Yalayıp yutasınız geliyor ama tutun kendinizi, çünkü o kadar faydalı ki dudaklar için, nemlendirici, koruyucu ve besleyici.
Lip Balmınızı ( dudak koruyucu ya da lip stick de deniliyor biliyorsunuz) kendiniz yaparken hem çok büyük keyif alacaksınız, hem de baz malzemeleri sabit tutarak aromasını değiştirip bir dolu çeşit yaratabileceksiniz. İşte, pek çok kozmetik ürününü mağazalardan hazır almaktansa evde yapmayı bu yüzden seviyorum. Hem kendime göre tatlar ve kokular katabiliyorum, hem de gayet ekonomik oluyor.

Malzemeler:

*1/2 yemek kaşığı bal mumu
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
*1 yemek kaşığı Shea yağı
*8-10 damla tatlı elma yağı
*5 damla vanilya esansı
*5 damla E vitamini
Katı olan bal mumunu eritin, onun ısısıyla içine ekleyeceğiniz hindistan cevizi yağı ve shea yağı da eriyecek. İyice karıştırın ve ılıkken içerisinde E vitamini yağını (eczanelerde ampul şeklinde satılmakta), elma yağını ve vanilya esansını ekleyin ve iyice karıştırın. Evde varsa boş ve temizlenmiş bir lip balm roll on şişesini doldurabilir, ya da ufak 20 ml lik bir kapaklı kavanoza koyup katılaşmasını bekleyebilirsiniz. İhtiyacınız oldukça dudaklarınıza sürerek kendi el emeğiniz olan besleyici ve vitaminli dudak koruyucunuzu kullanabilirsiniz.
Sağlık ve güzellik adına, esen kalın!

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. merhaba sitemizden ev yapımı lipgloss yapımına uygun ürünleri ve esansı temin edebilirsiniz magaza.hammaddeler.com/kategori/esanslar magaza.hammaddeler.com/kategori/dudak-parlatici-malzemeleri saygılarımla

    YanıtlaSil