21 Nisan 2016 Perşembe

Taze Meyve Suyu ve Bitkisel Yağlar / Aromalar

Havalar ısınırken yavaş yavaş kışın kahveleri ve sıcak içecekleri yerlerini serin meyve sularına ve frozen dediğimiz buzlu içeceklere bırakır. Katkı maddeleri ile arası hoş olmayan bizler, çoğunlukla kendimiz, ailemiz ve özellikle de çocuklarımız için mevsim meyvelerinden ve sebzelerinden taze içecekler hazırlarız. Bugün, hazırlayacağımız bu meyve sularına biraz farklı lezzetler eklemek ile ilgili fikirleri sizinle paylaşmak istiyorum.
Geçen gün ev yapımı limonatamın içerisine 3 er damla greyfurt yağı ve limon yağı ekledim. Bir de taze nane ile süsledim. İnanılmaz hoş bir kokusu ve tadı oldu. Ayrıca, greyfurt, limon ve nane gibi esansiyel bitkisel yağların yağ yakımını hızlandırıcı etkisi de biliniyor. Farklı lezzetler üretmek, kokteyller hazırlamak bu yağlar ile veya aromalar ile mümkün. Portakal suyunuza damlatacağınız birkaç damla nane aroması, veya sıcak severlerdenseniz kahvenize damlatacağınız birkaç damla vanilya ya da tarçın yağı / aroması, içiminize farklı bir keyif katacaktır.
Aktarlarda ve bu tarz yağların satıldığı üye marketlerde, eczanelerde bu ürünleri alırken dahili olarak kullanımlarında bir sakınca olup olmadığını muhakkak sorun. Çünkü, bazı yağların içereceği asidite ya da maddeler dahili alıma uygun olmayabilir. Bu tip yağlar genellikle masaj ve solunum yolu ile uygulanabilmekteler. Fakat, aromalar, yani esanslardan çoğu yiyecek yapımında da kullanılabiliyor. Örneğin vanilya, tarçın, karanfil, kahve vs. Tabi ki soğuk sıkım yağlar kadar doğal değildir aromalar, ancak içeceklerde farklı ve hoş bir keyif yarattıkları kesin.
Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder