8 Ağustos 2016 Pazartesi

Sakinleştirici Aromatik Roll-on Tarifi

Son zamanlarda yaz ayının da çok sıcak geçiyor olmasından ve malum karmaşalardan dolayı hepimizin zaman zaman gerginleşip, depresif hallere girdiğimiz oluyordur diye tahmin ediyorum. İş hayatı yoğun ve stresli geçenler, trafikle uğraşanlar, aile ve çoluk çocukla başı dertte olanlar şimdi kağıdı kalemi hazırlasınlar, zira çok pratik ve her daima çantanızda taşıyabileceğiniz minik bir cennet formülü paylaşacağım sizlerle.
Blogumu ziyaret edenler bilirler, evde belki bir aktarlardaki kadar bol çeşit esansiyel ve aromatik yağlarım var. Bu yağları sitede formülünü verdiğim hemen hemen her üründe kullanıyorum. Doğal ve organik maddelerle yapılan ürünlerin hem vücut tarafından emilimi ve kana karışımı daha hızlı oluyor, hem de zarar veren, tahrip eden kimyasallardan arınmış olduklarından sadece faydasını görüyorsunuz. Şimdi paylaşacağım roll-on tarifi de yine yalnızca esansiyel yağlarla yapılan bir tarif olacak.
Malzemeler:

10cc (10ml) cam roll on şişesi (internetten veya kozmetik toptancılarından temin edebilirsiniz, ya da evinizde bitmiş herhangi bir parfüm testerı şişesini de güzelce dezenfekte edip kullanabilirsiniz)
8 damla Lavanta yağı
4 damla Bergamut yağı
4 damla Ylang Ylang yağı
4 damla Sandal ağacı yağı
4 damla Papatya yağı
2 damla Portakal yağı (yerine herhangi bir turunç yağı da kullanılabilir)
Üzerini tamamlayacak kadar taşıyıcı yağ (tatlı badem yağı veya zeytin yağı olabilir)

Tüm esansiyel damlaları şişenizde karıştırıp, üzerini taşıyıcı yağınızla tamamlayarak bu minik şişeyi çantanızda kolaylıkla taşıyabilir, ihtiyaç halinde bilek içlerinize ve şakaklarınıza masaj ile uygulayabilirsiniz. 20 dakika içerisinde etkisini gösterecek, panik ve endişe haliniz yerini sakinliğe ve dinginliğe bırakacak. Dilerseniz sadece koklayarak da aroma terapi şeklinde teneffüs edebilirsiniz.
Stresten uzak, ferah ve umut dolu yarınlarınız olsun dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder