15 Nisan 2016 Cuma

Ev Yapımı Parfüm

Çok mutluyum ki sonunda dilediğim edansları kullanıp sevdiğim gibi bir parfüm eldebiliyorum. Bugün bu işin kolay yolunu ve formülünü sizlerle de paylaşacağım. Hazırsak başlayalım.
Malzemeler:
*50 ml lik spreyli boş bir şişe (bakım ve kozmetik marketlerinde çeşitlerini bulabilirsiniz)
*Ölçekli beher veya karıştırma kabı
*Şırınga (eczanelerde bulabilirsiniz)
* Saf Alkol (eczanelerden temin edebilirsiniz)
*Gliserin
*Dilediğiniz esans yağları ve aromalar (doğal marketlerde ve aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz)
*İçme suyu

Yapılışa geçmeden evvel parfüm için kullanacağımız malzemelerin Altın Oranını not etmenizi ve tüm parfümlerde bu oranlara sadık kalmanızı öneririm.
Toplamda elde edeceğimiz parfüm miktarı 50 ml. Bu 50 ml nin içeriğinde:
-%70 saf alkol [yaklaşık 35 ml]
-%15 esans yağları ve aromalar [yaklaşık 7,5 ml]  (kaç çeşit yağ kullanacaksak bu %15 i yağ sayısına böleceğiz. Aslında alt-orta-üst nota oranı da devreye girmeli - 30/50/20 - ancak bunu ayarlamak ve hesap kitapla uğraşmak istemiyorsanız eşit miktarda kullanın)
-%10 gliserin [ 5ml]
-%5 içme suyu [2,5ml]

Önce ölçekli kabımıza 35 ml saf alkolü koyuyoruz. Alkole 5 ml gliserini ve 2,5 ml suyu ilave ediyoruz. Bu ölçüleri şırınga üzerindeki çizgilerden veya ölçekli şurup kaşığı yardımıyla ölçebilirsiniz. Son olarak da esans yağları ve aromaları ilave edeceğiz. Ben kendi parfümümde çiçeksi ve odunsu esanslar kullandım. Ölçüleri ve çeşitleri kendi örneğimden vereceğim. Siz dilediğiniz ve sevdiğiniz esansları birleştirebilirsiniz.
Esans kombinasyonum:
Üst Notalar: Yasemin ve Gül yağları
Orta Notalar: Ylang Ylang yağı
Alt Notalar: Yasemin ve Sandal ağacı yağları
Ben her bir yağdan 1,5 ml olmak üzere toplam 7,5 ml lik yağ esansımı oluşturdum. Bu yağları alkol-gliserin-su karışımına eklerken önce alt, sonra orta ve en son olarak üst nota yağlarını ilave ettim. Bu sıralama önemli. Alt notalar en kalıcı olanlardır, üst notalar ise parfümü ilk sıktığınızda aldığınız ama kısa sürede yoğun etkisini kaybeden yağlardır.  Yağları da karışıma ilave ettikten sonra plastik kaşıkla iyice karıştırıyoruz ve şırıngaya çekip spreyli şişeye dolana dek parfümü aktarıyoruz. Şişeye kullandığınız esansların yazdığı bir etiket yapıştırmayı unutmayın. Parfümün minimum 48 saat dinlenmesi gerekiyor ki esans ve kalıcılığı otursun. Bu sürede mümkünse güneşten ve sıcaktan uzak tutun ve buzdolabına koymayın.
Ve size özel, tamamen naturel parfümünüz hazır. Artık parfümünüzün markasını soranlara isminizi söyleyebilirsiniz 😊🌼🌻🌺 Ayrıca hediye etmek için de güzel bir fikir değil mi?  Güzel kokan günler dileğiyle...

1 yorum:

  1. Merhaba sitemizde ev yapımı parfüme ait esanslar ürünlere ulaşım yapabilirsiniz https://magaza.hammaddeler.com/kategori/kozmetik-sektoru
    saygılarımla

    YanıtlaSil