30 Nisan 2016 Cumartesi

Ev Yapımı Sivilce Maskesi

Hayat kurtaran tariflerden biridir. 36 yaşımda hala akne ve sivilce problemim var. İltihaplı sivilceler dönem dönem kocaman beliriveriyorlar ve sonrasında izleri kalıyor. Bu maskeyi keşfettiğimden beri çok şükür sivilce ''geliyorum'' sinyali verdiği anda hemen hazırlayıp uyguluyorum ve daha belirmeden bile sivilceyi kurutuyorum.
Malzemeler:
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı kuru maya
* 4 damla limon
* 1 tatlı kaşığı içme suyu
Tüm malzemeyi maya ve karbonat iyice eriyene dek bir kasede karıştırıp, makyaj pamuğu / disk pamuk yardımı ile sivilcenin bulunduğu bölgeye sürüyoruz ve 20 dakika bekliyoruz. Maske kuruyup gerginlik hissi yaratacak. 20 dakika sonrasında da ılık su ile yıkayarak temizliyoruz. Şayet sadece sivilce bölgesine uyguluyorsanız 2 gün üst üste yapabilirsiniz. Ancak genel olarak problemli bir yüzünüz var ise bu maskeyi 10 günde 1 defa olacak şekilde tüm yüze uygulayıp 15 dakika bekletip yine ılık su ile yıkayabilirsiniz. Yalnız, içeriğinde limon ve karbonat olduğundan, uygulama sonrası hemen güneşe çıkmayın. Asit yapısından ötürü cildinizde lekelenme yaratabilir. Buna dikkat edelim.
Bu arada, işlem sonrası daha evvel tarifini vermiş olduğum KREM i uygulayabilirsiniz. Tahriş olmuş ve hasarlı ciltler için lavanta yağı içeren ürünleri tercih edin. Yatıştırıcı, kaşıntı giderici ve kızarıklığı alan bir etkisi vardır lavantanın.
Sivilcelere elveda dedik mi? Bence dedik :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder