29 Nisan 2016 Cuma

Kokulu Mum Yapımı

Çoğumuz kokulu mum kullanırız. Aromaları ısıyla ortama yayılınca pek keyifli olurlar. Ayrıca, mum ışığı zaten başlı başına rahatlatır, romantiktir, huzurludur.
Pek çok blog ve sitede evde mum yapımı tarifleri mevcut. Ben işin biraz kolayına kaçarak pratik bir yöntem önereceğim size. Bakkallarda ve marketlerde hep satılan, elektrik kesilince ilk baş vurduğumuz şu 5 li beyaz mumlardan alıyorsunuz. Bu mumları bıçak yardımı ile soyup içlerindeki fitilleri bir kenara ayırıyorsunuz. Bıçakla doğrayıp parçaladığınız mum kısımlarını da cam bir kaseye koyarak mikrodalga fırında sıvı olacak kadar ısıtıyorsunuz. Kokulu mumları koyacağınız minik kadehler veya kaseleri hazır ediyorsunuz. erimiş mumdan 1-2 damla bu kase veya bardakların dibine damlatıp, fitillerin bir ucunu bardağın dibine yapıştırıyorsunuz. Ardından pratik olarak kullanabileceğiniz, Ikea'larda veya züccaciye mağazalarında satılan poşet kilitleri yardımıyla fitili dik duracak şekilde, fotoğrafta da görebileceğiniz gibi kitleyip bardağın üzerinde yatay olarak bırakıyorsunuz. Erimiş olan muma dilediğiniz esans yağlarından 10 ar veya 20 şer damla damlatıp plastik bir pipetle karıştırarak esansın dağılmasını sağlayarak fitilli bardaklara pay ediyorsunuz. Dilerseniz bu aşamada kurutulmuş çiçek yaprakları veya boncuk ya da simlerden de faydalanıp, erimiş muma ilave ederek sonra bardaklara pay edebilirsiniz. Ben bu mumlarımda kullanmadım, ama bir dahakinde simlerden faydalanmayı düşünüyorum. Sonra mumun donmasını bekliyorsunuz ve poşet kilitlerini çıkartıp, fitilleri mumdan 2 cm yukarıdan keserek yakmaya hazır hale getiriyorsunuz.
İşte bu kadar. Artık kokulu dekoratif mumlarınız hazır. Benim esans tavsiyelerim vanilya, zambak, nergis, ylang ylang, tarçın, portakal ve kahve. Ama sizin elbette koklamaktan çok hoşlandığınız başka esans yağları varsa onları da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Keyifli anlarınıza eşlik etmeleri dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder