10 Mayıs 2016 Salı

Bitkisel Şifa Kaynağı: Aynısafa / Calendula

Şu bitkisel yağlarla haşır neşir olmaya başladığımdan beri ne zaman topraktan çıkmış bir şey görsem ''bu kesin bişeye faydalıdır he!'' düşüncesi geçiyor aklımdan. Zira bana veya insanlara faydası olmasa bile, ekolojik sistemin devamlılığı için muhakkak mühim bir görevi oluyor her zerre canlının.
Son dönemlerde bitkisel yöntemlerle tedaviler epey dikkat çekmeye başladı ve tercih edilir oldu. Bazı ürünler ''zayıflatıyor'' diye yok satarken, bazıları da ''bilim adamları kanser yapıyor dedi'' haberleri ile nesil tükenmesi ile karşı karşıya kalıyor. Her tür haberi okuyun, her tür reklamı da izleyin. Ama hiçbirine araştırmadan inanmayın sevgili okuyucular.
Aynısafa da son dönemlerde güzellik iksiri addedilen çiçeklerden birisi. Gerçekten de şifası tartışılmaz. Hem güzellik için hem de devası için evlerde bulundurulması gereken bir bitki.
Bakalım Aynısafa, diğer adıyla Calendula nelere fayda sağlıyormuş?
*Cildi yeniler
*Akne ve sivilceleri iyileştirici etkisi vardır
*Cildi nemlendirir ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
*Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarında tedavi edicidir
*Bebeklerde görülen pişik tedavisinde faydalıdır
*Antiseptik özelliği vardır; mantar, yaralar, kesikler için cildi dezenfekte edici özelliği bulunmaktadır.
*Hoş çiçeksi kokusu ile parfüm ve kozmetik yapımında kullanılır.

Kokusu gerçekten muhteşem. Cilt üzerindeki tedavi edici özellikleri de zaten paha biçilmez. Uğrayacağınız en yakın aktardan bitkisel yağ formunda edinip ihtiyaç halinde cildinize uygulayabileceğiniz doğal bir şifa kaynağı kendisi.
Teşekkürler tabiat, teşekkürler toprak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder