1 Mayıs 2016 Pazar

Ev Yapımı Bitkisel Nemlendirici Gündüz Kremi

Bayanlar, çılgın araştırmalar ve formüller içerisinde kaybolmuş vaziyetteyim. Arada bulduğum formülleri deneyip, kendime uygun yapılandırmalarla ekleme ve çıkartmalarla yeni formüller yaratıyorum ve tümünü kendi üzerimde deneyerek, bir süre de bekletip üründe değişme olup olmadığını kontrol ediyorum. Ev evlikten çıkıyor bazen. Mutfak tam bir labaratuvar kıvamında. Ama değiyor mu? Değiyor.
Bugün sizlere hem hafif, hem mis kokan, hem de yaşlanma karşıtı bir bitkisel yüz kremi tarifi vereceğim. Gündüz kremi olarak makyaj öncesi kullanılabilir. Dilerseniz gece kremi olarak da gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Hemen bu nemlendirici organik krem yapımı için malzemeleri saymaya başlıyorum.




Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
* 10 damla mavi anemon çiçeği yağı (yaşlanmayı geciktiren etkisi inanılmazdır ve direkt olarak da yüze uygulanabilen bir yağdır)
* 6 damla biberiye yağı
* 6 damla lavanta yağı
Hindistancevizi yağını yine benmari usulü eritiyoruz, Çok ısıtmamaya dikkat edin. İçerisine diğer yağları damlatıp karıştırıyoruz ve 50 ml bir krem kavanozuna koyarak serin bir yerde, dilerseniz buzdolabında katılaşmasını bekliyoruz. Yaşlanmaya karşı, güzel kokan, yatıştırıcı, besleyici ve onarıcı yüz kremi hazır. Gençlik iksirinizi iyi günlerde kullanmanız dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder