4 Mayıs 2016 Çarşamba

Selülit için Kahveli Vanilyalı Şeker Peelingi / Body Sugar Scrub

 Bizim adetlerimizden biri de hamam ve kesedir. Yıllardır hemen hemen her evde de kumaş keseler banyo ve küvetlerin vazgeçilmezi olmuştur. Yurt dışında bu işi toz veya granül şeker ya da kaya tuzu kullanarak ve çeşitli yağlarla, esanslarla renklendirerek peeling dediğimiz ölü deriyi soyma işlemini uyguluyorlar.
Hanımlar evlerinde farklı formüller ile değişik body scrub lar hazırlıyorlar ve banyo keyfini aroma terapiye dönüştürüyorlar. Ben de zaman zaman yapıp uyguladığım ve hoşuma giden body scrub tariflerini burada sizlerle paylaşıyor olacağım.
Bugün bir kahve sever olarak ilk paylaşmak istediğim selülit giderici peeling tarifi, memleketimizin ABD'de medar-ı iftiharı olan Dr. Öz'ün özellikle selülitli bölgeler için yayınlamış olduğu bir tarif olacak.


Malzemeler:
1 kase esmer şeker
5 yemek kaşığı filtre kahve (Türk kahvesi de tercih edilebilir)
1/4 kase sızma zeytinyağı (tatlı badem yağı da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı nane yağı
1 yemek kaşığı vanilya esansı
Tüm malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırıyoruz ve kapaklı bir kavanoza koyuyoruz. Duş öncesi avucumuza bir miktar alarak özellikle kalça, basen ve karın bölgesine ovarak masaj yapıyoruz. Şeker taneleri ve kahve zaten kese işlemi gibi bir etki yapıyor olacak. Nane yağının yağ yakıcı özelliği ve zeytinyağının besleyici özelliği cildinize nüfuz edecek, vanilyanın ve kahvenin kokusu ve sıkılaştırıcı etkisi de devreye girince muhteşem bir peeling keyfi yaşamış olacaksınız. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra da ılık su ile temizleyerek işlemi tamamlamış olacaksınız.
Hem keyifli, hem de organik, doğal ve tamamen ev yapımı bir ürün. Ben büyük bir keyifle kullanıyorum ve haftada en az 1 defa uyguluyorum. Duş sonrası cildiniz yumuşacık oluyor ve mis gibi vanilya aroması gün boyu sizinle kalıyor.
Deneyimlemenizi tavsiye ederim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder