1 Mayıs 2016 Pazar

Ev Yapımı El ve Vücut Losyonu Tarifi

Ben kronik kurdeşen ve dönem dönem de ürtiker sıkıntısı yaşayan bir bayan olduğum için, raf ürünü kozmetik malzemelerinden çoğunlukla kaçınıyorum. İçerdikleri kimyasal ve koruyucular, parfümler ve renklendiriciler bana hiç yaramıyor. Muhakkak alerjik bir reaksiyon gösteriyor uyguladığım bölge. Bu nedenle kendi losyonumu ve kremimi kendim yapıyorum.
Bugün paylaşacağım tarif, cilt sorunları ve alerjik durumları olan kişiler için özellikle kullanışlı bir ürün olacaktır. Her şeyden evvel, içerisinde kullandığımız tüm malzemeler tamamen doğal, organik ve bitkisel.
Malzemeler:
* 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
* 1 tatlı kaşığı gliserin
* 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
* 1 tatlı kaşığı jojoba yağı
* 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli (opsiyonel)
* 1 tatlı kaşığı bal mumu
* 1 tatlı kaşığı kakao yağı (katı formda olan naturelinden)
* 10 damla avokado yağı
* 10 damla aroma verecek bir bitkisel yağ veya esansiyel yağ ( lavanta, yasemin, menekşe, sandal ağacı, ylang ylang, vs olabilir)

Katı formda olan bal mumunu, kakao yağını ve hindistancevizi yağını benmari usulü eritip, biraz ılıyınca içerisine gliserin dışında diğer yağları ekleyerek karıştırıyoruz. son olarak gliserini ekleyerek iyice homojen bir kıvam alana dek minik bir çırpıcı ile ya da plastik bir çatal ile
karıştırıyoruz. Boş bir krem kavanozuna karışımı doldurarak soğumaya bırakıyoruz. Koyu kıvamlı bir losyon elde ediyoruz.

Losyonun daha likit ve akışkan olmasını
isterseniz hindiztancevizi yağını ve tatlı badem yağını 1 er tatlı kaşığı kadar daha artırabilirsiniz. Bu yağlar besleyicidir ve bilinen herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.
El ve vücut losyonunuz hazır. Yumuşacık ve doğal eller, mis kokulu bir cilt için kolları sıvayalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder