14 Mayıs 2016 Cumartesi

Bit Önleyici Lavantalı Bit Savar Saç Losyonu

İlkokula giden çocuğunuz varsa, kendinizden hatırlayın, muhakkak bir bit salgını haberi yayılır, akabinde bitler de yayılır. Bitin temizlikle pislikle ilgisi yok derler, hatta temizi daha çok sever bile derler. Neticede bit varsa vardır, yoksa yoktur. Başa gelen çekilir.
Artık eczanelerde bit şampuanları, bit tarakları hatta kızlar için bit tokaları bile var. Erkek çocuklar biraz daha şanslılar, çünkü saçlar kısa, tıraşlıdır. Zorda kalınırsa kazıtılabilir bile.
Geçen gün bizim de okulda ''Bit var a dostlaaarrrrr!'' konu başlıklı panikler yaşanınca, şuracığa basarak ulaşabileceğiniz dezenfektanımı kapıp okula temizliğe koşmuştum. İçeriğinde lavanta olan bu dezenfektanı evimde de kullanıyorum ve gayet de memnunum.
Şimdi vereceğim tarifte yine lavanta yağı var. Daha önce de bahsetmiş olduğum gibi, bitlerin lavanta kokusu ve yağı ile araları bozuk. Dolayısıyla lavantayı anneler olarak çok seviyoruz. Canımız lavanta :)

Malzemeler:

*50 ml lik spreyli şişe
*lavanta yağı
*biberiye yağı
*limon
*su
Şişemize yarım limonun suyunu sıkıp döküyoruz. Üzerine 10 ar damla lavanta ve biberiye bitkisel yağlarından ekleyip, şişenin kalanını içme suyu ile tamamlıyoruz. Her kullanımda önce çalkalıyoruz. Çocukların saçlarına 20-25 cm uzaktan fıslatıp tarıyoruz. Hem misler gibi kokuyor, hem bitleri uzak tutuyor, hem biberiyenin antiseptik özelliği ile mikroplar kırılıyor, hem de limonun besleyici özelliği ile saçlara bakım yapılmış oluyor. Ay ne güzel bişey yapmışım ya, maşallah bana. Yine 1 şişede 10 marifet :)
Kış kış bitler kış kış, yallah bitler yallah!!! :)

7 yorum:

  1. Ise yarıyor mu gerçekten 😔😫

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet bizde işe yaradı. Hatta oglumun sınıfındaki veliler de kullandilar bu formülü, şükür ki bitsiz atlattık seneyi☺️ Denemenizi öneririm. Doğal oluşu bile kullanmak için bir neden aslında. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Taradıktan sonra saçı yıkıyor muyuz? Yıkıyorsak ne kadar beklememiz gerek? Yoksa günlük kullanım için mi?

      Sil
    3. Merhaba, Yikamiyoruz, okula giderken dilerseniz 1-2 fıs saçina, dilerseniz ensesine veya yaka kismina sıkabilirsiniz. Yaglandirmiyor, miktarlari tarifteki gibi karistirirsaniz hos kokulu bir su yapisinda oluyor solüsyon zaten. Ben bu sekilde kullaniyorum oğlumda :) Sağlıkla büyüsünler :) sevgiler...

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Izniniz olursa şu an bitlerden arınma yollarını video yapıp youtube sayfamda paylaşmak uzereyim,bir yöntem olarak da sizinkini eklemek isterim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki, karsilikli katkısı olmasi icin aciklamanizda blogumu belirtirseniz cok sevinirim. Kaynakça olarak, etik acidan da nezaket göstermiş olursunuz. Bol takipçi dilerim kanalinizda. Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Teşekkür ederim tarifiniz için biberiye hariç diğerleri ile yapsak yine de faydası olur mu

    YanıtlaSil